Spieren opbouwen door deeltijdvasten

Ontspan, word nog flexibeler en krijg een ijzersterk lichaam, Hot Yoga voor mannen doet het met je! Afgelopen weekend heb ik een proefles mogen ervaren bij Club Pellikaan in Breda. Een interessante ontmoeting met een bijzondere sport.

Hot Yoga voor mannen
Laat ik beginnen door te zeggen dat Yoga niet alleen voor vrouwen is. Toen ik er was, was 20% man. En nee dit waren ook echte mannen… Deze sport versterkt je spieren, botten, bloedcirculatie, helpt om oud zeer te verwerken en is de basis van een gezonde levensstijl. Ook voor de harde werkers onder ons, verbetert het je focus. Je bent even weg van alles. Wellicht een interessante sport voor liefhebbers van Ido Portal.

Deeltijdvasten, een go of no go? Dat is maar net de vraag als je het aan de kenners vraagt. De ene groep zweert erbij en de ander vindt het klinkklare onzin. Feit is wel, dat je er flink mee kan afvallen maar je spiergroei ook kan verminderen.

Deeltijdvasten als lifestyle voor mannen
Intermittent fasting, zoals dat heel mooi heet betekent dat je cyclisch in je levensstijl een periode gaat vasten. Eigenlijk fop je daarmee je lichaam omdat die de kans niet krijgt om te wennen aan je telkens wisselende eetpatroon. Dit met als gevolg dat je er mogelijk van afvalt. Spiercellen gaan makkelijker en meer vet verbranden.

Er is nog geen consesus tussen de wetenschappers over de toegevoegde waarde van deeltijdvasten voor sporters. Er zijn veel voor- en tegen argumenten. Tot die tijd moet je het doen met Scooby Werkstatt, de “Godfather of YouTube fitness”. Be strong, enjoy Goodlife!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *